Mészáros: Akár az 5.-6. hely is benne lenne a csapatban

A Haladás felvidéki támadójával a www.sportinak.sk készített őszinte interjút. A magyar és a szlovák liga összehasonlítása mellett természetesen a Haladás is szóba került. A magyar fordítás teljes terjedelmében a csakfoci.hu-n olvasható.

mkint.PNG

Mészáros Karolt elsőként arról kérdezték, elégedett-e jelenlegi helyzetével: a bajnoksággal, ahol most futballozik. A futballista össze is hasonlította a két ligát.

“Csak nagyon kevés információm volt előtte a magyar bajnokságról, de nagyon meglepődtem azonnal. A stadionok, a létesítmények és a szurkolók – egyik téren sem lehet a szlovák bajnokságot a magyarhoz hasonlítani. A minőségben nincs különösebb eltérés a két bajnokság között. De ahogy említettem, ismét elmondanám, hogy a stadionokban, a meccsek hangulatában és a fő körülményekben – amiket kiélvezhetnek a játékosok – lehetetlen összehasonlítani a két bajnokságot.”

A középpályás beszélt korábbi NB I-es csapatairól, valamint arról is, maradna-e a Haladásban.

“Korábbi klubom, a Puskás Akadémia a három legtehetősebb között van az NB I-ben. Ez egy akadémia, közel 20 edzőpályával, az egyik legkomplexebb edzőközpont egész Európában. Debrecen volt a másik klubom, az utóbbi 10 éve legeredményesebb magyar klubja, hiszen szerepelt a BL-ben és az EL-csoportkörében is. Jelenleg lejárt a kölcsönadási szerződésem. A fő ok, amiért elmentem egy éves kölcsönjátékra Szombathelyre a DVSC-től az volt, hogy áprilisban megszületett a gyerekem, és hozzá szerettem volna földrajzilag közelebb lenni. Még nem tudom teljesen, mit lesz a sorsom, visszatérek-e Debrecenbe, de van egy opció a szerződésemben, a Haladás végleg megszerezhet. Zajlanak az egyeztetések a klubok között, minden lehetőségre nyitott vagyok.”

A félévet jellemezve összességében nagy csalódásról beszélt a felvidéki játékos. 

Ebben a fél évben történt rengeteg érthetetlen dolog a klubnál, ezért volt katasztrofális az ősz nagy része. Hipp érkezése után ez megváltozott, és jól hajráztunk. Mészöly Géza munkáját nem szeretném külön kommentálni, alapvetően nem szívesen beszélek az edzők személyéről. Annyit mondanék, hogy most végre legalább tudjuk, milyen rendszerben kell ahhoz játszanunk, hogy sikeresek legyünk. Óriási csalódás volt ez a fél év, akár az 5.-6. hely is benne lenne a csapatban a valós ereje alapján.

Az utolsó mérkőzésen, a 92. percben szerzett góljával a Haladást téli bennmaradóhelyre “rúgó” játékos a klublegenda Király Gábort is méltatta.

“Óriási személyiség Magyarországon, egy legenda. Óriási “respektje” van az öltözőben, vicces sztorikkal a futballmúltjából képes az egész öltöző hangulatát feldobni.”